Nové brambory uvařené ve slupce, servírované hojně přelité omáčkou ze smetany, citronové šťávy a bylinek.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | nových (raných) brambor |
voda | |
sůl | |
Na bylinkový krém: | |
300 g | smetany |
1 svazek | petrželky |
1 svazek | kopru |
1/2 svazku | pažitky |
1 lžíce | másla |
1/2 lžičky | citronové šťávy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Důkladně nejlépe kartáčkem očištěné brambory ve slupce opláchnuté pod studenou tekoucí vodou dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme je přikryté tak 25 minut, pak je vytáhneme a necháme okapat
2. V hrnci na mírném zdroji tepla rozehřejeme máslo se smetanou
3. Bylinky také opláchneme, z petrželku a kopru otrháme lístky, několik si jich ponecháme na ozdobu, ostatní nadrobno nasekáme i s pažitkou
4. Bylinky vmícháme do smetany, omáčku osolíme, okořeníme pepřem a dochutíme citronovou šťávou
5. Brambory rozdělíme na jednotlivé talíře, hojně přelijeme bylinkovým krémem a ozdobíme snítky bylinek.