Oloupané nové brambory uvařené doměkka s petrželkou, pak posypané nasekanou cibulí, koprem, rozdrobenou brynzou a přelité rozpuštěným máslem.
Ingredience:
800 g | menších nových brambor |
200 g | brynzy |
100 g | másla |
80 g | cibule |
petrželka | |
kopr | |
sůl |
Postup:
1. Nové brambory si oloupeme, vložíme do hrnce společně se snítkou petrželky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka, poté brambory slijeme a necháme přiklopené pokličkou, aby nám nevychladly
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na drobno, brynzu si rozdrobíme rukou a kopr si nasekáme na jemno
3. Poté vařené brambory rozdělíme na jednotlivé porce, každou porci rovnoměrně posypeme cibulí, rozdrobenou brynzou a nasekaným koprem, pak brambory přelijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.
Vhodnou přílohou je okurkový salát.