REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové brambory s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané nové brambory uvařené doměkka s petrželkou, pak posypané nasekanou cibulí, koprem, rozdrobenou brynzou a přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
800 gmenších nových brambor
200 gbrynzy
100 gmásla
80 gcibule
petrželka
kopr
sůl

Postup:

1. Nové brambory si oloupeme, vložíme do hrnce společně se snítkou petrželky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka, poté brambory slijeme a necháme přiklopené pokličkou, aby nám nevychladly
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na drobno, brynzu si rozdrobíme rukou a kopr si nasekáme na jemno
3. Poté vařené brambory rozdělíme na jednotlivé porce, každou porci rovnoměrně posypeme cibulí, rozdrobenou brynzou a nasekaným koprem, pak brambory přelijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je okurkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy