REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestré lečo zavařené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Se solí promíchané nakrájené papriky, rajčata a cibule, sterilované.


Ingredience:
2 kgrajčat
1 kgpaprik
1 ksvelké cibule
sůl podle chuti

Postup:

1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata nakrájíme na osminky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
2. Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy, dobře vše promícháme a podle chuti osolíme
3. Syrové lečo naplníme do čistě vymytých sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 80-85 °C.

Doporučení:

Můžeme použít jako přílohu k masu i k různým slaným nákypům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy