REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pěry – pečené ovocné buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty jako od babičky, pěkně nadýchané, dozlatova pečené, plněné například švestkami nebo povidly.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
40 gdroždí
550 ml250 ml mléka do těsta + cca 300 ml na zalití
3 lžícecukru
1 lžičkasoli
2 ksvejce
cukr nebo perník na posypání
švestky nebo švestková povidla
máslo k vymazání pekáčku a potírání buchet

Postup:

1. Těsto uděláme v pekárně obvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí, můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce, necháme vykynout (na program těsto)
2. Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19)
3. Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme
4. Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily
5. Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty zalijeme horkým mlékem do 3/
4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut dozlatova
6. Hotové buchty pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy