REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené vánoční stromečky z mouky, medu, koření, másla a dalších ingrediencí, potřené polevou, ozdobené mandlemi.


Ingredience:
Na 30 kousků:
250 ghladké mouky
75 gmoučkového cukru
75 gmedu
30 gmásla
1 ksvejce
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka mletého hřebíčku
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka mletého nového koření
špetka soli
Na polevu a zdobení:
1-2 lžícecitronové šťávy
100 gmoučkového cukru
trocha vody
mandlové lupínky

Postup:

1. Na mírném ohni necháme rozpustit moučkový cukr s medem a máslem, krátce před bodem varu odstavíme z tepla, necháme zchladnout a vmícháme sůl i koření
2. Pak do máslové směsi přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce a vymícháme hladké těsto, které by se nemělo lepit na ruce, takže podle potřeby přidáme ještě trochu mouky, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit do lednice
3. Vychlazené těsto rozválíme na plát silný asi 1cm a formičkou vykrájíme stromečky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C a necháme vychladnout
4. Na polevu utřeme 2/
3 moučkového cukru s citronovou šťávou a trochou vody
5. Upečené perníky potřeme polevou, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout
6. Do zbylé polevy přimícháme zbylý cukr, tak aby vznikla hustá směs, kterou naplníme do kornoutku z pečicího papíru a stromečky ozdobíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy