REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené vánoční stromečky z mouky, medu, koření, másla a dalších ingrediencí, potřené polevou, ozdobené mandlemi.


Ingredience:
Na 30 kousků:
250 ghladké mouky
75 gmoučkového cukru
75 gmedu
30 gmásla
1 ksvejce
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka mletého hřebíčku
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka mletého nového koření
špetka soli
Na polevu a zdobení:
1-2 lžícecitronové šťávy
100 gmoučkového cukru
trocha vody
mandlové lupínky

Postup:

1. Na mírném ohni necháme rozpustit moučkový cukr s medem a máslem, krátce před bodem varu odstavíme z tepla, necháme zchladnout a vmícháme sůl i koření
2. Pak do máslové směsi přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce a vymícháme hladké těsto, které by se nemělo lepit na ruce, takže podle potřeby přidáme ještě trochu mouky, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit do lednice
3. Vychlazené těsto rozválíme na plát silný asi 1cm a formičkou vykrájíme stromečky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C a necháme vychladnout
4. Na polevu utřeme 2/
3 moučkového cukru s citronovou šťávou a trochou vody
5. Upečené perníky potřeme polevou, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout
6. Do zbylé polevy přimícháme zbylý cukr, tak aby vznikla hustá směs, kterou naplníme do kornoutku z pečicího papíru a stromečky ozdobíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy