REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pernikové řezy s marcipánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený perníkový korpus potřený džemem, politý čokoládovou polevou, ozdobený marcipánovými hvězdičkami, nakonec nakrájený na kostky.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
100 gtekutého medu
400 mlmléka
1 ksvejce
1 ksprášku do perníku
Na náplň:
pikantní rybízový džem
Na ozdobení:
1 ksbalíčku bílého marcipánu
moučkový cukr na vál
tmavá čokoládová poleva

Postup:

1. V míse rozmícháme mléko s vejcem, medem a rozpuštěným máslem, pak přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do perníku, moučkový cukr a vymícháme těsto, které nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem
2. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 20 minut, potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
3. Marcipán rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem a tvořítkem vykrájíme hvězdičky
4. Vychladlý upečený korpus podélně rozřízneme, spodní část potřeme silnější vrstvou nahřátého džemu, přiklopíme vrchním plátem, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, poklademe marcipánovými hvězdičkami a necháme ztuhnout
5. Pak ostrým nožem namočeným do horké vody nakrájíme malé kostky o velikosti marcipánových hvězdiček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy