Upečený perníkový korpus potřený džemem, politý čokoládovou polevou, ozdobený marcipánovými hvězdičkami, nakonec nakrájený na kostky.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
100 g | tekutého medu |
400 ml | mléka |
1 ks | vejce |
1 ks | prášku do perníku |
Na náplň: | |
pikantní rybízový džem | |
Na ozdobení: | |
1 ks | balíčku bílého marcipánu |
moučkový cukr na vál | |
tmavá čokoládová poleva |
Postup:
1. V míse rozmícháme mléko s vejcem, medem a rozpuštěným máslem, pak přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do perníku, moučkový cukr a vymícháme těsto, které nalijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem
2. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 20 minut, potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
3. Marcipán rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem a tvořítkem vykrájíme hvězdičky
4. Vychladlý upečený korpus podélně rozřízneme, spodní část potřeme silnější vrstvou nahřátého džemu, přiklopíme vrchním plátem, polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, poklademe marcipánovými hvězdičkami a necháme ztuhnout
5. Pak ostrým nožem namočeným do horké vody nakrájíme malé kostky o velikosti marcipánových hvězdiček.