Výborné perníčky bez uležení z hladké mouky, pískového cukru, medu, koření a vajec.
Ingredience:
650 g | hladké mouky |
250 g | pískového cukru |
100 g | medu |
50 g | tuku na pečení |
4 ks | vajec |
1 ks | kypřicího prášku |
do pečiva | |
2 lžíce | kakaa |
(nebo 30 g strouhané čokolády) | |
mletá skořice | |
citrónová kůra | |
perníkové koření |
Postup:
1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku, cukr, přidáme tekutý med, celá vejce, kakao a rozdrobíme tuk, můžeme přidat také koření například mletou skořici a citrónovou kůru
2. Těsto nejméně 20 minut zpracováváme (pečlivé zpracování zabrání, aby se při pečení dělaly na perníčcích bubliny) a pak ho dáme přes noc odpočinout do chladničky
3. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm tloušťky a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 4. Upečené perníčky ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, budou se krásně lesknout.
Do krabičky, ve které jsou perníky uskladněny, dávám půlku jablka. Perníky jsou pak voňavější a vláčné.
Poznámka:Perníčky jsou měkké a nepotřebují naležet.