REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníčky podle tety Majky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborné perníčky bez uležení z hladké mouky, pískového cukru, medu, koření a vajec.


Ingredience:
650 ghladké mouky
250 gpískového cukru
100 gmedu
50 gtuku na pečení
4 ksvajec
1 kskypřicího prášku
do pečiva
2 lžícekakaa
(nebo 30 g strouhané čokolády)
mletá skořice
citrónová kůra
perníkové koření

Postup:

1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku, cukr, přidáme tekutý med, celá vejce, kakao a rozdrobíme tuk, můžeme přidat také koření například mletou skořici a citrónovou kůru
2. Těsto nejméně 20 minut zpracováváme (pečlivé zpracování zabrání, aby se při pečení dělaly na perníčcích bubliny) a pak ho dáme přes noc odpočinout do chladničky
3. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm tloušťky a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 4. Upečené perníčky ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, budou se krásně lesknout.

Doporučení:

Do krabičky, ve které jsou perníky uskladněny, dávám půlku jablka. Perníky jsou pak voňavější a vláčné.

Poznámka:

Perníčky jsou měkké a nepotřebují naležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy