Perníčky z mouky, cukru, medu a dalších ingrediencí, ozdobené bílkovou polevou.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
120 g | moučkového cukru |
60 g | másla |
2 ks | vajec |
2 lžíce | medu |
2 lžičky | koření do perníku |
1 lžička | jedlé sody |
citronová kůra | |
Na potření: | |
1 ks | vejce |
trochu vody | |
Na bílkovou polevu: | |
100 g | moučkový cukru |
1 ks | bílku |
(potravinářské barvivo) |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, perníkové koření, med a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vypracujeme tuhé nelepivé těsto, které necháme přes noc odležet
3. Z odleželého těsta rozválíme tenčí plát, vykrajujeme různé tvary, které klademe na mírně tukem vymazaný plech, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 13 minut
4. Po vytažení z trouby ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody
5. Po vychladnutí zdobíme cukrářským sáčkem podle své fantazie polevou z ušlehaného bílku s cukrem.
Bílkovou polevu můžeme obarvit potravinářským barvivem ….