REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníčky IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle profesionálů z Vitany na chutné perníkové tvary nejlépe zdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
160 gmedu
150 gcukru
120 gmásla
100 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžíceperníkového koření Vitana
papír na pečení, mouka na pracovní plochu

Postup:

1. Utřeme med s cukrem a máslem, pak přidáme smetanu ke šlehání, nakonec smícháme perníkové koření Vitana a mouku s práškem do pečiva, vypracujeme celkem tuhé těsto
2. Necháme minimálně přes noc odpočinout a poté vyválíme na tenký plát, ze kterého formičkou vykrájíme různé tvary
3. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 160 °C (horkovzduch) nebo na cca 180 °C, délka pečení záleží na tloušťce perníčků – zhruba 10-15 minut
4. Upečené perníčky se zdobí bílkovou polevou.

Doporučení:

Recept na bílkovou polevu najdete zde: Bílková poleva.

Poznámka:

Zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy