REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na 50 kusů chutných vánočních perníčků ozdobených bílkovou polevou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
200 ghnědého cukru
200 gmedu
150 gtuku
1 lžícekakaa
2 lžícerumu
1 lžičkaamonia
2 lžičkyskořice
2 lžičkyperníkového koření
1 ksvejce
1 ksvejce na potírání těsta
citrónová kůra
tuk na vymazání plechu
Na zdobení:
150 gmoučkového cukru
1 ksbílku
1 kscitrónu - šťáva

Postup:

1. Med s cukrem a změklým tukem v hrnci zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí
2. Do vychladlé hmoty přidáme perníkové koření, vejce, prosátou mouku, mleté mandle, skořici, amonium, kakao, rum a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu
3. Vypracujeme hladké těsto, které se leskne a nelepí
4. Necháme přes noc odpočinout
5. Vyválíme placku silnou 5-6 mm, vypícháme různé tvary, potřeme rozšlehaným vejcem, klademe na lehce vymazaný plech a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme
6. Opatrně sundáme z plechu a po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou,(kterou připravíme tak, že bílek, šťávu z jednoho citronu a moučkový cukr šleháme 10 minut) a zdobíme papírovým kornoutem dle vlastní fantazie
7. Perníky necháme pár dní odležet.

Doporučení:

Perníkového koření – mletý hřebíček, kardamon, muškátový květ a nové koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy