REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníčkové stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hvězdice z perníkového těsta slepené medem do tvaru stromečku a ozdobené badyánem nebo perníkovou hvězdičkou.


Ingredience:
1 kghladké mouky
300 gpískového cukru
300 gmedu
300 gmásla (tuku)
2 lžičkyjedlé sody
1 lžičkaskořice
10 ksrozdrcených hřebíčků
4 ksvajec
1 dlmléka
mletý badyán
anýz
badyán na ozdobu
med na lepení stromečku
mouka na vysypání mísy

Postup:

1. Med, pískový cukr, změklé máslo a žloutky dobře promícháme, přidáme mléko, koření a znovu promícháme
2. Pak přisypeme prosátou hladkou mouku se sodou, tuhý sníh z bílků, vše zpracujeme na hladké těsto a vytvarujeme do bochánku
3. Těsto vložíme do moukou vysypané mísy a uložíme na nejteplejší místo v lednici nejméně na 12 hodin
4. Potom těsto vyválíme na plát silný 5 mm a vykrájíme tvary hvězdic (potřebujeme formičky ve tvaru hvězdic v 10 rozměrech – s rozdílem 1 cm)
5. Vykrájené hvězdice rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C dozlatova (10-15 minu)
6. Hotové perníčky slepíme medem do tvaru stromečku a navrch přilepíme kousek badyánu.

Doporučení:

Badyán můžeme nahradit malou hvězdičkou z perníků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy