Těstoviny uvařené ve slané vodě, smíchané s podušeným špenátem, orestovanými rajčátky a rozmixovanou omáčkou, ozdobené nastrouhaným kozím sýrem.
Ingredience:
500 g | těstovin penne |
350 g | cherry rajčátek |
350 g | kozího sýra |
80 g | loupaných mandlí |
1 plechovka | rajského protlaku |
4 lžíce | oleje |
3 ks | stroužky česneku |
několik listů čerstvého špenátu | |
trochu bazalky | |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme, v mírně osolené vodě, doměkka
2. Omytá a důkladně okapaná rajčátky rozpůlíme na půlky, zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji
3. Spaříme několik listů špenátu
4. Rozmixujeme stroužky česneku spolu s oloupanými mandlemi
5. Do mixéru dále přidáme rajský protlak, trochu bazalky a 4 lžíce oleje, mixujeme tak dlouho, dokud není omáčka hezky hladká
6. Omáčku osolíme, okořeníme pepřem, přidáme opečená rajčátka a spařené špenátové listy
7. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a v předehřáté misce smícháme s omáčkou
8. Jednotlivé porce na talířích hojně posypeme nastrouhaným kozím sýrem.