REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s rajčátky, špenátem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny uvařené ve slané vodě, smíchané s podušeným špenátem, orestovanými rajčátky a rozmixovanou omáčkou, ozdobené nastrouhaným kozím sýrem.


Ingredience:
500 gtěstovin penne
350 gcherry rajčátek
350 gkozího sýra
80 gloupaných mandlí
1 plechovkarajského protlaku
4 lžíceoleje
3 ksstroužky česneku
několik listů čerstvého špenátu
trochu bazalky
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme, v mírně osolené vodě, doměkka
2. Omytá a důkladně okapaná rajčátky rozpůlíme na půlky, zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji
3. Spaříme několik listů špenátu
4. Rozmixujeme stroužky česneku spolu s oloupanými mandlemi
5. Do mixéru dále přidáme rajský protlak, trochu bazalky a 4 lžíce oleje, mixujeme tak dlouho, dokud není omáčka hezky hladká
6. Omáčku osolíme, okořeníme pepřem, přidáme opečená rajčátka a spařené špenátové listy
7. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a v předehřáté misce smícháme s omáčkou
8. Jednotlivé porce na talířích hojně posypeme nastrouhaným kozím sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy