REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne s paprikou a rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené penne promíchané s rajčatovou omáčkou s kousky papriky, sypané parmazánem.


Ingredience:
500 gtěstoviny penne
voda
sůl
Na omáčku:
200 mlrajského protlaku
800 gnakládaných, krájených a oloupaných rajčat
2 ksmasité papriky (nejlépe červená a žlutá)
1 ksstroužek česneku
1 kschilli papričky
1/4 skleničkynakládaných sušených rajčat
1/4 skleničkykaparů
olivový olej
pepř
sůl
čerstvé bylinky (například: bazalka, tymián, rozmarýn, oregano)
Na dohotovení:
snítky bylinek na ozdobu
parmazán nebo jiný tvrdý sýr na posypání

Postup:

1. Penne uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, pak je propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Velkou pánev zakápneme extra panenským olivovým olejem a zdroj tepla zapneme na maximum, orestujeme nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku
3. Po chvíli, jakmile česnek začne hnědnout, přidáme do pánve protlak, rajčata, kapary, nakládaná rajčátka, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na kostičky, směs osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme a necháme na mírném zdroji tepla probublávat
4. Nakonec do směsi zamícháme nasekané zelené bylinky (stačí jeden druh, ale více bylinek je lepší)
5. Asi po 15 minutách do směsi zamícháme těstoviny, promícháme, prohřejeme a můžeme servírovat
6. Na talířích jednotlivé porce servírujeme posypané parmazánem a ozdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Kdo nemá rád těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, může je nasypat na talíře a omáčkou je jen ozdobit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy