Uvařené penne promíchané s rajčatovou omáčkou s kousky papriky, sypané parmazánem.
Ingredience:
500 g | těstoviny penne |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
200 ml | rajského protlaku |
800 g | nakládaných, krájených a oloupaných rajčat |
2 ks | masité papriky (nejlépe červená a žlutá) |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | chilli papričky |
1/4 skleničky | nakládaných sušených rajčat |
1/4 skleničky | kaparů |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
čerstvé bylinky (například: bazalka, tymián, rozmarýn, oregano) | |
Na dohotovení: | |
snítky bylinek na ozdobu | |
parmazán nebo jiný tvrdý sýr na posypání |
Postup:
1. Penne uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, tzv. na skus, pak je propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Velkou pánev zakápneme extra panenským olivovým olejem a zdroj tepla zapneme na maximum, orestujeme nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku
3. Po chvíli, jakmile česnek začne hnědnout, přidáme do pánve protlak, rajčata, kapary, nakládaná rajčátka, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na kostičky, směs osolíme, okořeníme pepřem, zamícháme a necháme na mírném zdroji tepla probublávat
4. Nakonec do směsi zamícháme nasekané zelené bylinky (stačí jeden druh, ale více bylinek je lepší)
5. Asi po 15 minutách do směsi zamícháme těstoviny, promícháme, prohřejeme a můžeme servírovat
6. Na talířích jednotlivé porce servírujeme posypané parmazánem a ozdobené snítky bylinek.
Kdo nemá rád těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, může je nasypat na talíře a omáčkou je jen ozdobit.