REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený úhoř po holandsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném másle v zapékací misce upečené asi šesticentimetrové kousky úhoře, pokapané citrónem a posypané strouhankou.


Ingredience:
800 gúhoře
130 gstrouhanky
50 gmásla
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Asi 6 centimetrů velké kousky úhoře osolíme
2. Do ohnivzdorné misky dáme rozpuštěné máslo a rozložíme porce úhoře
3. Rybu pokapeme citrónovou šťávou a posypeme strouhankou
4. Maso zastříkneme vodou a dusíme, zaklopené, v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 15 minut, pak poklop sejmeme a pečeme, při teplotě kolem 160 °C, dalších 10 minut.

Poznámka:

Více o úhoři říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Úhoř říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy