REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené želvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů Ládi Hrušky, tento je na mleté maso obložené anglickou slaninou a doplněné párky do tvaru želvího těla, upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 lžícestrouhanky
1 lžičkahořčice
plátky anglické slaniny na krunýř
koření: majoránka, pepř, sůl
Ostatní:
papír na pečení a alobal
několik slabých párků

Postup:

1. Připravíme mleté maso, které promícháme spolu se strouhankou, vejcem a prolisovanými stroužky česneku, dochutíme rozemletou majoránkou, pepřem a solí
2. Z připraveného mletého masa vytvoříme 4 bochánky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Z anglické slaniny vyrobíme krunýře; na sebe poklademe tři široké plátky slaniny, uprostřed je pak podélně rozkrojíme, čímž dostaneme šest užších plátků slaniny, tři z těchto plátků pak položíme podélně vedle sebe a mezi ně pak v kolmém směru vpleteme další tři plátky slaniny, zůstane nám protkaný plát složený z několika kusů slaniny, ten poklademe ne jeden z bochánků z mletého masa, přesahující konce slaniny nožem zatlačíme pod tělo želvičky a dvě třetiny práce máme za sebou, stejně vyrobíme krunýř i na ostatní bochánky
4. Dlouhé slabé párky překrájíme na třetiny, budou z nich nožičky a hlavičky želvy, konce párků podle toho nakrájíme – nožem buď vytvoříme ústa želvy na párcích, které budou představovat hlavičky, na párcích, které budou naopak želvími nožičkami, vykrájíme zase jednoduché drápky, párky pak opatrně nasuneme do želvích tělíček, která už máme i s krunýři hotová a připravená na pečení
5. Celý pekáč se želvičkami překryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, pak alobal odstraníme a želvy dopečeme dozlatova dalších 15 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika

Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí nový kulinární pořad, který bude opět pod taktovkou oblíbeného kuchaře. Jirka předvede svůj kulinářský um, přičemž ukáže, jak snadno lze připravit báječnou večeři z obyčejných surovin, které máme běžně ve spíži. V pořadu „Luxus za pár korun“ se budete moci inspirovat, jak z tradičních ingrediencí připravit pokrmy, které ze všedních dnů vytvoří ty, jež si budete pamatovat.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy