REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené želvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů Ládi Hrušky, tento je na mleté maso obložené anglickou slaninou a doplněné párky do tvaru želvího těla, upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 lžícestrouhanky
1 lžičkahořčice
plátky anglické slaniny na krunýř
koření: majoránka, pepř, sůl
Ostatní:
papír na pečení a alobal
několik slabých párků

Postup:

1. Připravíme mleté maso, které promícháme spolu se strouhankou, vejcem a prolisovanými stroužky česneku, dochutíme rozemletou majoránkou, pepřem a solí
2. Z připraveného mletého masa vytvoříme 4 bochánky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Z anglické slaniny vyrobíme krunýře; na sebe poklademe tři široké plátky slaniny, uprostřed je pak podélně rozkrojíme, čímž dostaneme šest užších plátků slaniny, tři z těchto plátků pak položíme podélně vedle sebe a mezi ně pak v kolmém směru vpleteme další tři plátky slaniny, zůstane nám protkaný plát složený z několika kusů slaniny, ten poklademe ne jeden z bochánků z mletého masa, přesahující konce slaniny nožem zatlačíme pod tělo želvičky a dvě třetiny práce máme za sebou, stejně vyrobíme krunýř i na ostatní bochánky
4. Dlouhé slabé párky překrájíme na třetiny, budou z nich nožičky a hlavičky želvy, konce párků podle toho nakrájíme – nožem buď vytvoříme ústa želvy na párcích, které budou představovat hlavičky, na párcích, které budou naopak želvími nožičkami, vykrájíme zase jednoduché drápky, párky pak opatrně nasuneme do želvích tělíček, která už máme i s krunýři hotová a připravená na pečení
5. Celý pekáč se želvičkami překryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, pak alobal odstraníme a želvy dopečeme dozlatova dalších 15 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy