REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené želvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů Ládi Hrušky, tento je na mleté maso obložené anglickou slaninou a doplněné párky do tvaru želvího těla, upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 lžícestrouhanky
1 lžičkahořčice
plátky anglické slaniny na krunýř
koření: majoránka, pepř, sůl
Ostatní:
papír na pečení a alobal
několik slabých párků

Postup:

1. Připravíme mleté maso, které promícháme spolu se strouhankou, vejcem a prolisovanými stroužky česneku, dochutíme rozemletou majoránkou, pepřem a solí
2. Z připraveného mletého masa vytvoříme 4 bochánky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Z anglické slaniny vyrobíme krunýře; na sebe poklademe tři široké plátky slaniny, uprostřed je pak podélně rozkrojíme, čímž dostaneme šest užších plátků slaniny, tři z těchto plátků pak položíme podélně vedle sebe a mezi ně pak v kolmém směru vpleteme další tři plátky slaniny, zůstane nám protkaný plát složený z několika kusů slaniny, ten poklademe ne jeden z bochánků z mletého masa, přesahující konce slaniny nožem zatlačíme pod tělo želvičky a dvě třetiny práce máme za sebou, stejně vyrobíme krunýř i na ostatní bochánky
4. Dlouhé slabé párky překrájíme na třetiny, budou z nich nožičky a hlavičky želvy, konce párků podle toho nakrájíme – nožem buď vytvoříme ústa želvy na párcích, které budou představovat hlavičky, na párcích, které budou naopak želvími nožičkami, vykrájíme zase jednoduché drápky, párky pak opatrně nasuneme do želvích tělíček, která už máme i s krunýři hotová a připravená na pečení
5. Celý pekáč se želvičkami překryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, pak alobal odstraníme a želvy dopečeme dozlatova dalších 15 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy