REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené želvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů Ládi Hrušky, tento je na mleté maso obložené anglickou slaninou a doplněné párky do tvaru želvího těla, upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 lžícestrouhanky
1 lžičkahořčice
plátky anglické slaniny na krunýř
koření: majoránka, pepř, sůl
Ostatní:
papír na pečení a alobal
několik slabých párků

Postup:

1. Připravíme mleté maso, které promícháme spolu se strouhankou, vejcem a prolisovanými stroužky česneku, dochutíme rozemletou majoránkou, pepřem a solí
2. Z připraveného mletého masa vytvoříme 4 bochánky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení
3. Z anglické slaniny vyrobíme krunýře; na sebe poklademe tři široké plátky slaniny, uprostřed je pak podélně rozkrojíme, čímž dostaneme šest užších plátků slaniny, tři z těchto plátků pak položíme podélně vedle sebe a mezi ně pak v kolmém směru vpleteme další tři plátky slaniny, zůstane nám protkaný plát složený z několika kusů slaniny, ten poklademe ne jeden z bochánků z mletého masa, přesahující konce slaniny nožem zatlačíme pod tělo želvičky a dvě třetiny práce máme za sebou, stejně vyrobíme krunýř i na ostatní bochánky
4. Dlouhé slabé párky překrájíme na třetiny, budou z nich nožičky a hlavičky želvy, konce párků podle toho nakrájíme – nožem buď vytvoříme ústa želvy na párcích, které budou představovat hlavičky, na párcích, které budou naopak želvími nožičkami, vykrájíme zase jednoduché drápky, párky pak opatrně nasuneme do želvích tělíček, která už máme i s krunýři hotová a připravená na pečení
5. Celý pekáč se želvičkami překryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, pak alobal odstraníme a želvy dopečeme dozlatova dalších 15 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy