REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plněné papriky ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když se řekne plněná paprika, většinou si každý představí papriky s rajskou, nebo připravené na řecký způsob. Skvělé jsou ale také upečené podlité zeleninovým vývarem, servírované jen podlité šťávou z výpeku,


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
1 hrstnasekané petrželové natě
1 hrnek (250 ml)uvařené rýže
0,5 lzeleninového vývaru
5 ksbarevných masitých paprik
2 ksvejce
2 ksmrkve
1 kscibule
koření na mletá masa
pepř
sůl

Postup:
  1. Mleté maso ochutíme kořením, osolíme, promícháme s vejci, nakrájenou petrželkou, nakonec i s rýží
  2. Z omytých paprik opatrně odkrojíme část se stonkem, vydlabeme jadřince tak, aby jsme papriky neporušily, naplníme je masovou směsí a poklademe na pekáč zaklopené odkrojenou částí se stonkem
  3. Podlijeme vývarem, obložíme kolečky na tenké plátky nakrájené cibule a kolečky očištěných mrkví
  4. Pečeme na 180-190 °C 45 minut zaklopené, dopékáme na 200 °C odklopené ještě dalších 15 minut
  5. Vzniklou šťávu můžeme propasírovat a případně ještě zahustit jíškou, ale také ji můžeme nechat rustikální, tedy nezahuštěnou a s kousky cibule a mrkve
  6. Papriky servírujeme podlité šťávou například s různě upravenými brambory.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy