REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené masové šišky se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené šišky z mletého masa a rýže se zelím.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
700 gmletého masa
650 gkysaného zelí
130 gvařené rýže
3 dlkečupu
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
koření do mletých mas
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Mleté maso, uvařenou rýži, koření a rozetřený česnek důkladně promícháme
2. Vytvarujeme jednotlivé šišky
3. Dno pekáče vymažeme olejem, rozprostřeme polovinou porce zelí zbaveného nálevu, naskládáme šišky na které poklademe druhou část porce zelí (bez nálevu)
4. Nakonec přidáme pokrájenou cibuli, zalijeme kečupem, přiklopíme a pečeme při teplotě kolem 190 °C cca 1 hodinu
5. Podáváme nejlépe s pečivem nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy