Sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, vajec, cibule a dalších ingrediencí, upečená v plátcích slaniny dokřupava.
Ingredience:
400 g | mletého hovězího masa |
400 g | mletého vepřového masa |
70 g | strouhanky |
60 ml | mléka |
2 hrsti | nakrájené pancetty (slaniny) |
2 lžíce | nasekaného rozmarýnu |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | olivového oleje |
24 ks | delších plátků slaniny |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i oloupané rozetřené stroužky česneku a necháme zchladnout
2. Do mísy vsypeme strouhanku, vlijeme mléko a necháme 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu, pak přidáme cibuli s česnekem, dijonskou hořčici, na jemno nasekaný rozmarýn, vejce, mleté vepřové i hovězí maso, na drobno nakrájenou pancettu nebo slaninu, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem
3. Připravenou směs natlačíme do formy na terinu o rozměrech 22x8x7 cm vyloženou plátky slaniny, konce přehneme na masovou směs, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut
4. Pak vyjmeme, necháme chvíli stát, poté vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a 5-10 minut dopečeme, aby slanina na povrchu zezlátla.