REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená sekaná obalená slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená sekaná potřená hořčicí, obalená plátky slaniny, v troubě upečená dozlatova.


Ingredience:
750 gmletého hovězího masa
500 gmletého vepřového masa
300 gplátků slaniny
6 hrstístrouhanky
2 lžícemajoránky
2 ksvajec
1 ksmenší cibule
dijonská hořčice
mletý pepř
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme hovězí a vepřové mleté maso, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme do kompaktní hmoty
2.

Podle chuti osolíme a opepříme, vytvarujeme dvě velké šišky, potřeme dijonskou hořčicí a obalíme plátky slaniny
3. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 1 hodinu).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy