Roláda z mletého masa plněná nádivkou z cibule, hlívy ústřičné, papriky, vajec a sýra, v troubě upečená dozlatova.
Ingredience:
800 g | mletého masa (vepřového a hovězího) |
50 g | strouhaného uzeného sýra |
100 ml | mléka |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na nádivku: | |
2 lžíce | másla |
150 g | hlívy ústřičné |
50 g | strouhaného uzeného syra |
4 ks | vajec |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
nať ze 2 jarních cibulek | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme a postupně do něho vmícháme mléko, přidáme na jemno nastrouhaný uzený sýr a vše propracujeme, přikryjeme a dáme na 15 minut do lednice proležet
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno necháme v pánvi na rozehřátém másle zesklovatět, přidáme na malé kousky nakrájenou očištěnou hlívu, orestujeme ji, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka, potom zalijeme vejci rozšlehanými se strouhaným sýrem a sundáme z tepla
3. Proleželou masovou fáš rozválíme na fólii na silnější obdélníkový plát, potřeme připravenou nádivkou a poklademe na malé kousky nakrájenou očištěnou paprikou i natí z jarních cibulek
4. Plát svineme, roládu přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a zakryté pečeme 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.