REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z mletého masa a těstovin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté drůběží maso orestované na cibulce, promíchané s uvařenými těstovinami a upečené spolu s anglickou slaninou a ostatními přísadami.


Ingredience:
400 gmletého drůbežího masa
250 gbešamelu
200 gkrátkých těstovin
100 ganglické slaniny
50 gtvrdého sýra
3 lžícestrouhanky
1 lžícehořčice
4 ksbobkového listu
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
špetka pálivé mleté papriky
mletý pepř
petrželka
sůl
olej na vymazání formy

Postup:

1. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, strouhanku, mletou papriku, nadrobno nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Do bešamelu vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, hořčici, mletý pepř, sůl a přidáme uvařené, scezené těstoviny
3. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem, na dno rozložíme bobkové listy, plátky slaniny a to tak, aby slanina přesahovala přes okraj formy
4. Potom do formy dáme vrstvu mletého masa, na ni těstoviny s bešamelem a zakryjeme druhou polovinou masa
5. Povrch obložíme překrývajícími se plátky slaniny a celé uzavřeme alobalem
6. Nákyp dáme do předehřáté trouby, na 180 °C, pečeme, dokud se nezačne oddělovat od stěn formy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy