REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený nákyp z ochucených kuliček z mletého masa, bílých fazolí, kukuřice, papriky a rajčat, podávaný posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
600 gčervené papriky
400 ghovězího mletého masa
60 gnetučného tvarohu
50 gstrouhaného eidamu
2 lžíceoleje
1/2 lžičkymletého koriandru
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskonzervy bílých fazolí
1 kskonzervy rajčat
1 kskonzervy kukuřice
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Cibule a stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na kostičky, polovinu smícháme s mletým masem, netučným tvarohem, solí, pepřem a vytvarujeme 32 kuliček, které postupně opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, poté je uchováme v teple
2. Papriku očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a opečeme ve výpeku z masových kuliček
3. Fazole i kukuřici necháme okapat, rajčata rozkrájíme na kousky a spolu s paprikou a zbylou cibulovou směsí je rozdělíme do 4 ohnivzdorných formiček
4. Okořeníme solí, pepřem, mletým koriandrem, obložíme vždy 8 masovými kuličkami, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy