REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený nákyp z ochucených kuliček z mletého masa, bílých fazolí, kukuřice, papriky a rajčat, podávaný posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
600 gčervené papriky
400 ghovězího mletého masa
60 gnetučného tvarohu
50 gstrouhaného eidamu
2 lžíceoleje
1/2 lžičkymletého koriandru
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskonzervy bílých fazolí
1 kskonzervy rajčat
1 kskonzervy kukuřice
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Cibule a stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na kostičky, polovinu smícháme s mletým masem, netučným tvarohem, solí, pepřem a vytvarujeme 32 kuliček, které postupně opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, poté je uchováme v teple
2. Papriku očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a opečeme ve výpeku z masových kuliček
3. Fazole i kukuřici necháme okapat, rajčata rozkrájíme na kousky a spolu s paprikou a zbylou cibulovou směsí je rozdělíme do 4 ohnivzdorných formiček
4. Okořeníme solí, pepřem, mletým koriandrem, obložíme vždy 8 masovými kuličkami, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy