Pečený nákyp z ochucených kuliček z mletého masa, bílých fazolí, kukuřice, papriky a rajčat, podávaný posypaný strouhaným sýrem.
Ingredience:
600 g | červené papriky |
400 g | hovězího mletého masa |
60 g | netučného tvarohu |
50 g | strouhaného eidamu |
2 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | mletého koriandru |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | konzervy bílých fazolí |
1 ks | konzervy rajčat |
1 ks | konzervy kukuřice |
kajenský pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibule a stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na kostičky, polovinu smícháme s mletým masem, netučným tvarohem, solí, pepřem a vytvarujeme 32 kuliček, které postupně opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, poté je uchováme v teple
2. Papriku očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a opečeme ve výpeku z masových kuliček
3. Fazole i kukuřici necháme okapat, rajčata rozkrájíme na kousky a spolu s paprikou a zbylou cibulovou směsí je rozdělíme do 4 ohnivzdorných formiček
4. Okořeníme solí, pepřem, mletým koriandrem, obložíme vždy 8 masovými kuličkami, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) a pečeme asi 25 minut.