REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy kolem 25-30 cm, na 1 kg připadne tak 4-5 kusů ryb.


Ingredience:
1 kgparmic
100 gslaniny
2 ksvětší cibule
1 kskořené zázvoru dlouhého asi 5 cm
1 ksčesneku
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny
2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme 3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut
4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.

Doporučení:

Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.

Poznámka:

Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy