Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy kolem 25-30 cm, na 1 kg připadne tak 4-5 kusů ryb.
Ingredience:
1 kg | parmic |
100 g | slaniny |
2 ks | větší cibule |
1 ks | kořené zázvoru dlouhého asi 5 cm |
1 ks | česneku |
máslo | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny
2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme 3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut
4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.
Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.
Poznámka:Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek