REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené medové uzené koleno s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medovou marinádou potřené vyuzené koleno, upečené v troubě pěkně doměkka, servírované s pečenými plátky brambor ochucenými česnekem a rozmarýnem.


Ingredience:
1 ksvyuzeného kolena v celku
Na marinádu:
3-4 lžícetekutého medu
2 lžícesladké ostré omáčky
2 lžičkykoření (grilovací ...)
1-2 lžícerostlinného oleje
2 ksstroužky česneku
Ostatní:
voda na podlití
Na brambory:
600-800 gbrambor
2 lžíceoleje
1 lžícegrilovacího koření
2-3 ksstroužky česneku
sůl

Postup:

1. Koleno vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, potřeme marinádou připravenou z medu a dalších, výše uvedených surovin
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut, během pečené koleno otáčíme a potíráme marinádou
3. Upečené koleno nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými plátky brambor.

Příprava brambor:
1. Omyté, osušené brambory nakrájíme na plátky, rozložíme je na plech, pokapeme olejem, posypáme rozmarýnek, dochutíme prolisovaným česnekem, grilovacím kořením a solí
2. Pečeme v troubě pěkně dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy