REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené rybí prsty s lehkým bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba potřená rozpušrěným máslem, obalená ve strouhance, grilovaná dozlatova a podávaná s bramborovým salátem.


Ingredience:
800 gbělomasé ryby (pangasius, halibut, světlá treska, candát, makrela ...)
600 gbrambor
300 gmajonézy
140 gstrouhanky z bílého pečiva
50 gmásla
1 lžícenasekané pažitky
skrojky citronu
voda
máslo na vymazání plechu
sůl

Postup:

1. Oloupané, překrojené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme zchladnout
2. Majonézu smícháme s na drobno nasekanou pažitkou, opatrně vmícháme do brambor a dáme stranou
3. Očištěnou rybu nakrájíme na prsty, osolíme, potřeme částí rozpuštěného másla a obalíme ve strouhance
4. Vložíme do lehce vymazaného plechu a pečeme pod rozpáleným grilem asi 3-4 minuty, pak obrátíme, potřeme zbylým máslem a grilujeme další 4 minuty dozlatova
5. Podáváme s připraveným salátem a skrojky citronu.

Doporučení:

Rybu opečeme těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy