REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené makrely na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchané, osolené a opepřené makrely, naplněné máslem a šalvějí, opečené z obou stran na oleji, poté podlité bílým vínem a dopečené v troubě.


Ingredience:
4 ksmakrel
1 kscitrónu
70 gmásla
100 mlbílého vína
2 lžíceoleje
šalvěj
pepř
sůl

Postup:

1. Makrely si vykucháme, zbavíme hlav a ploutví, omyjeme a osušíme
2. Očištěné makrely si osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, do břišní dutiny vložíme plátek másla a snítek šalvěje
3. Poté si v pekáčku rozehřejeme olej, vložíme makrely a opečeme je z obou stran, pak makrely podlijeme vínem, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 15-20 minut, v polovině pečení makrely obrátíme
4. Hotové pečené makrely rozdělíme na talíře, ozdobíme dílkem citrónu a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy