REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kapří podkovy s mandlemi a medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr nakrájený na podkovy, marinovaný v citronové a pomerančové šťávě, pečený v troubě na másle, podlitý citrusovou šťávou, potřený medem a pokladený mandlemi.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 ksočištěný kapr o váze 2,5-3 kg
100 gmandlových lupínků
3 lžícetekutého medu
1 lžícenastrouhané pomerančové kůry
1 lžícenastouhané citronové kůry
šťáva z 1 ks citrónu a 1 ks pomeranče
máslo na vymazání formy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra zbaveného hlavy a ploutví omyjeme, osušíme a nakrájíme napříč přes páteř na podkovy asi 3-4 cm široké
2. Porce masa osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme částí citronové a pomerančové šťávy, promícháme s jemně nastrouhanou kůrou z citrusů, necháme v chladu tak 30 minut odležet
3. Porce kapra vyjmeme z marinády a vložíme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem
4. V troubě vyhřáté na 200 °C zprudka zapečeme, pak trouby ztlumíme na 180 °C, rybu potřeme medem, hojně posypeme mandlemi, podlijeme zbytkem citrusové šťávy z pomeranče i citrónu a pečeme ještě dalších 10-15 minut
5. Hotový pokrm necháme 5 minut rozležet, pak porce přendáme na nahřáté talíře a servírujeme.

Doporučení:

Takto upraveného kapra podáváme s bramborovou kaší či vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy