REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře na bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené olejem ochuceným bylinkami a solí, upečené na cibulovém základě spolu s česnekem dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
100 gmladých cibulek
100 gčesneku
100 grostlinného tuku
500 mldrůbežího vývaru
3 lžíceoleje
1 lžícepažitky
1 lžícepetrželky
1 lžícekaparů
1 lžícerozmarýnu
1 lžícemáty
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme na jemno, zakapeme olejem a osolíme
2. Touto směsí pečlivě potřeme zevnitř i na povrchu očištěné kuře a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet
3. V pekáčku na rozehřátém tuku necháme zesklovatět na drobno nakrájené cibulky i česnek, pak vložíme kuře prsíčky dolů, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova, za občasného přelévání vypečenou šťávou, podle potřeby podlévání vývarem a ke konci pečení kuře obrátíme
4. Měkké kuře vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce zarestujeme a šťávu dobře za stálého míchání provaříme
5. Kuře naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy