REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené krůtí stehno s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné krůtí stehno naplněné mandlovou nádivkou, upečené podlité rozpuštěným sádlem a vývarem.


Ingredience:
1 kskrůtí stehno s kůží
70 gsádla
vývar na podlévání
celý kmín
sůl
Na nádivku:
125 mlmléka
100 gmandlí
100 gšunky
80 gslaniny
4 ksžemle z předešlého dne
3 ksvejce
1 kscibule
1 hrstsekané petrželky
strouhanka na zahuštění
na špetku nože muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno
2. nakrájenou slaninu vložíme do pánve a vyškvaříme, přidáme cibuli se šunkou a na vyškvařené slanině je orestujeme, pánev odstavíme a necháme zchladnout
3. Žemle nakrájíme nadrobno a spaříme vroucím mlékem, přidáme žloutky vyšlehané s trochou soli a muškátovým oříškem, mandle, petrželku a hotovou směs z pánve, vše promícháme
4. Nakonec do nádivky zapracujeme pevný sníh z bílků, dle potřeby zahustíme strouhankou
5. Krůtí stehno důkladně očistíme a vnitřkem vykostíme, vyjmeme pouze stehenní kost, kost v paličce ponecháme, při vykosťování dáváme pozor, abychom nenarušili kůži, maso zlehka naklepeme a nasolíme
6. Kýtu naplníme nádivkou a převážeme provázkem, vložíme od pekáče, posypeme kmínem a podlijeme rozpuštěným sádlem a vývarem
7. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 90 minut, během pečení ji přeléváme výpekem, případně dalším vývarem nebo i vodou.

Doporučení:

Nádivku lze samozřejmě různě obměňovat. Skvělá je ze špenátu či brokolice, mrkve housky a vajíček, nebo z uzeného, pečiva, ušlehaných bílků, mandlí a kopřiv …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy