REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené krůtí paličky na másle se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí paličky se špekem, máslem, čerstvými i sušenými bylinkami. Pozvolna pečené, dokud v troubě nezezlátnou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskrůtích paliček (dolní stehna)
4 lžícemásla
150 gzeleniny (cukety, papriky, lilek, květák ...)
60 gšpeku
1 kssvazku čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, oregáno, šalvěj)
oblíbené koření na drůbeží maso
voda na podlévání
pepř
sůl

Postup:

1. Paličky osolíme a okořeníme pepřem, případně i dalším oblíbeným kořením na drůběží maso
2. Špek nakrájíme na nudličky a vložíme spolu se 2 lžícemi másla, bylinkami a paličkami do pekáčku
3. Přidáme cca 200 ml vody, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 °C hodinu
4. Během pečení přeléváme výpekem, event. přidáme vodu
5. Pak odklopíme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme další hodinu
6. Opět, a teď už častěji, přeléváme výpekem, obracíme a podléváme dle potřeby
7. Úplně nakonec přidáme zbývající máslo a troubu vypneme.

Doporučení:

Podáváme např. s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy