Krůtí stehna upečená v troubě na slanině a másle, podlitá vodou, ochucená bylinkami. Skvělá podávaná s rýží, ale i různě upravenými brambory.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | krůtí paličky (dolní stehna) |
50 g | špeku |
3 lžíce | másla |
1 svazek | čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, oregáno, šalvěj) |
po špetce sušených bylinek (majoránka, tymián, rozmarýn...) | |
voda na podlévání | |
sůl |
Postup:
- Paličky osolíme a okořeníme, špek nakrájíme na nudličky a vložíme spolu se 2 lžícemi másla, bylinkami a paličkami do pekáčku
- Přidáme cca 200 ml vody, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 °C tak 1 hodinu, během pečení přeléváme výpekem, event. přidáme vodu
- Odklopíme, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme další 1 hodinu, opět, teď už častěji, přeléváme výpekem, obracíme a podléváme dle potřeby
- Úplně nakonec přidáme zbývající máslo a troubu vypneme.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová