REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kořeněné celerové hranolky s domácím dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na hranolky nakrájený celer, upečený dozlatova, okořeněný paprikou, kari kořením a česnekem, takto připravené hranolky servírované s domácím dipem.


Ingredience:
2 ksvelké bulvy celeru
2-3 ksstroužky česneku
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkakari koření
1 lžičkamořská sůl
asi 4 lžíceslunečnicového oleje
osolená voda na spaření celeru
Na dip:
200 gzakysané smetany
1 lžícesladké chilli omáčky
1 lžícepetrželky
1-2 ksrajčete

Postup:

1. Z oloupaných celerů nakrájíme hranolky silné 1-2 cm, ty pak spaříme v horké vařící vodě, kde je necháme 2 minuty, vodu slijeme a celer necháme důkladně okapat
2. Hranolky nasypeme do velké mísy, zakápneme olejem a posypeme kořením smíchaným se solí, pěkně je proházíme
3. Okořeněné hranolky rozprostřeme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme tak 25-30 minut dozlatova
4. Hranolky přesypeme zpět do mísy, vstříkneme na ně přes lis prolisovaný česnek, dle chuti je ještě osolíme a opět proházíme
5. Celerové hranolky servírujeme jak teplé, tak studené spolu s dipem.

Příprava dipu:
Zakysanou smetanu promícháme s chilli omáčkou a nasekanou petrželkou, dle chuti osolíme a dáme do lednice vychladit.

Poznámka:

Foto: Andrea Motlíková. Další její krásné fotografie jídle najdete na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy