REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené hřiby po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hřibů zprudka orestované na oleji, servírované pokladené směsí ze zbytků hub, strouhanky, česneku a jarní cibulky, ochucené citronovou šťávou.


Ingredience:
600 ghřibů smrkových nebo dubových střední velikosti
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícestrouhanky
4 ksstroužky česneku
1-2 ksjarní cibulky i s natí
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Hřiby očistíme, uřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na 1 cm silné plátky, na rozpáleném oleji je opečeme rychle z obou stran, až začnou zlátnout
2. Opečené plátky hřibů osolíme, opepříme, vyjmeme a dáme stranou, do oleje přidáme nasekané nožky, zbytky kloboučků, na jemno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a strouhanku, směs osolíme, opepříme a vše krátce osmahneme
4. Na závěr zastříkneme citronovou šťávou
5. Na talíře naservírujeme plátky kloboučků, posypeme osmahlou směsí, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s bílou bagetou nebo jiným pečivem.

Doporučení:

K pokrmu je vhodné bílé suché víno.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy