REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky s houbovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené papriky naplněné nádivkou z hub, cibule a dalších ingrediencí, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksvelkých paprik
osolená voda
Na houbovou nádivku:
1 lžičkasójové omáčky
2 lžíceoleje
200 ghub
50 gsýra
2 ksvajec
2 ksstarších housek
1 ksstroužku česneku
1 ksmalé cibule
čerstvá pažitka nebo petržel
sušený tymián
mléko
sůl

Postup:

1. Papriky omyjeme, odkrojíme vršky, vyjmeme jádra, vypláchneme a dáme je povařit na 5 minut do osolené vody
2. Housky rozlámeme, namočíme v teplém mléce, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěné houby pokrájíme
3. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a 10 minut opékáme, pak ochutíme sójovou omáčkou, tymiánem i solí
4. Housky vymačkáme, promícháme je s vejci, oloupaným utřeným stroužkem česneku, přimícháme orestované houby, na jemno nastrouhaný sýr a na drobno nasekané bylinky
5. Směsí naplníme papriky, přiklopíme odkrojenými vršky a dáme zapéct podlité trochou vody do trouby vyhřáté na 180 °C na 20-25 minut.

Doporučení:

Papriky můžeme naplnit houbovou smaženicí – vynecháme housky, přidáme vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy