REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené celerové hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na hranolky nakrájený celer, spařený vodou, okapaný upečený dozlatova, okořeněný kořením a pokapaný olejem, takto připravené hranolky servírované s nějakým chutným dipem.


Ingredience:
1 ksvětší celer
1 lžičkasladké mleté papriky
1/4 lžičkykoření na grilovanou zeleninu
olej
sůl

Postup:

1. Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1 cm
2. Z plátků nakrájíme hranolky cca 1×1 cm silné
3. Hranolky vložíme na 2-3 minuty do vroucí vody, poté je scedíme a dobře okapané smícháme s olejem a kořením
4. Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200-200 °C asi 30 minut
5. Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy