REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená treska na olivách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z tresky pečené na oleji s rajčaty, olivami, hráškem, cibulí, česnekem a plátky citronu.


Ingredience:
600 gfiletů z tresky
500 grajčat
400 ghrášku
200 gčerných oliv
220 mlolivového oleje
1/2 lžičkymletého červeného pepře
4 ksbobkového listu
2 ksstroužků česneku
2 kscitronu
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Filé z tresky zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu, necháme v chladničce odležet do druhého dne, druhý den porce ryby osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na plátky a omytá rajčata (můžeme je i oloupat) nakrájíme na větší kousky
3. Na větší pánvi rozehřejeme 50 ml oleje, nakrájenou cibuli, česnek i rajčata na něm osmahneme, přidáme olivy, dobře omytý, na plátky nakrájený druhý citron, hrášek a vše krátce orestujeme
4. Orestovanou zeleninu nasypeme do pekáčku, položíme na ni připravené filety z tresky, přidáme bobkové listy, zalijeme zbytkem oleje a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 30 – 40 minut
5. Odstraníme bobkové listy, tresku rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami sypanými nadrobno nasekanou kudrnkou nebo s čerstvím pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy