REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená rybí filátka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené rybí filety, servírované se smetanovou omáčkou s houbami.


Ingredience:
4 ksrybí filátka s kůží
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
2,5 dlzeleninového vývaru
2,5 dlzakysané smetany
250 gčerstvých hub
4 lžíceolivového oleje
4 lžícecitronové šťávy
sůl

Postup:

1. Do kastrolu dáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme zeleninovým vývarem, citronovou šťávou a pomalu necháme svařit na čtvrtinu původního množství, pak přidáme zakysanou smetanu a omáčku už jen prohřejeme
2. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, zprudka opečeme na dvou lžících rozehřátého oleje, osolíme, přidáme oloupaný na jemno nakrájený stroužek česneku, krátce podusíme a nakonec houby vmícháme do připravené smetanové omáčky
3. Očištěná rybí filátka na straně bez kůže osolíme, položíme touto stranou na zbylým olejem vymaštěný plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C dozlatova
4. Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou s houbami a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy