Ryba pečená s dušenou zeleninou, kysanou smetanou a petrželkou, posypaná sýrem a zapečená.
Ingredience:
1 kg | kapra (štiky, okouna apod.) |
400 g | různé zeleniny (mrkve,petržele,celeru,květáku,fazolek,zelí) |
100 g | strouhaného tvrdého sýra (ementálu) |
60 g | tuku na pečení |
1 dl | zakysané smetany |
petrželová nať | |
mletý pepř | |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě spolu s očistěnými zelenými fazolkami
2. Mrkev, petržel, celer i růžičkové zelí opláchneme, očistíme a podusíme na rozehřátém másle s převařeným květákem a zelenými fazolkami
3. Podušenou zeleninu dáme do tukem vymazaného pekáčku, na ni uložíme očištěnou rybu, kterou osolíme, opepříme, polijeme kysanou smetanou a posypeme na drobno nasekanou petrželkou 4. Dáme do trouby, pečeme při 180 °C asi 25 minut, pak posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.