REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená ryba na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba pečená s dušenou zeleninou, kysanou smetanou a petrželkou, posypaná sýrem a zapečená.


Ingredience:
1 kgkapra (štiky, okouna apod.)
400 grůzné zeleniny (mrkve,petržele,celeru,květáku,fazolek,zelí)
100 gstrouhaného tvrdého sýra (ementálu)
60 gtuku na pečení
1 dl zakysané smetany
petrželová nať
mletý pepř
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě spolu s očistěnými zelenými fazolkami
2. Mrkev, petržel, celer i růžičkové zelí opláchneme, očistíme a podusíme na rozehřátém másle s převařeným květákem a zelenými fazolkami
3. Podušenou zeleninu dáme do tukem vymazaného pekáčku, na ni uložíme očištěnou rybu, kterou osolíme, opepříme, polijeme kysanou smetanou a posypeme na drobno nasekanou petrželkou 4. Dáme do trouby, pečeme při 180 °C asi 25 minut, pak posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy