Parmice upečené v troubě spolu s rajčaty a bylinkami.
Ingredience:
1 kg | parmic |
300 g | rajčat |
1 ks | citrónu |
bobkový list | |
rozmarýn | |
tymián | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Ryby omyjeme a narovnáme do pekáče, na každou rybu položíme kousek másla
2. Přidáme bobkové listy, posypeme rozmarýnem a tymiánem, vše osolíme
3. Rajčata a citrón nakrájíme na kolečka, těmi obložíme ryby v pekáči, přikryjeme alobalem
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 15-20 minut, před koncem pečení alobal odstraníme a ještě 5 minut pečeme odkryté.
Podáváme s brambory, hranolky nebo kroketami.
Poznámka:Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek