REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená šunka na pivě se salátem z dýně a jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku marinovaná šunka potřená bylinkami a kořením, zalitá vývarem a pivem dochuceným orestovanou cibulí a česnekem, upečená v troubě, servírovaná jak teplá, tak studená spolu s pečeným dýňovo-jablkovým salátem.


Ingredience:
600 gpečené šunky SCHNEIDER
200 mlvývaru a piva (nebo dle potřeby)
50 mlmedu
6 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kssnítka listové petržele
1 kssnítka tymiánu
1 kssnítka šalvěje
kmín
pepř
sůl
Na salát:
4 ksvelká jablka
3 ksstroužky česneku
2 ksmenší cibule
1 kssnítka rozmarýnu
1 kssnítka šalvěje
1/4 ksvetší muškátové dýně
100 gšpeku
cukr moučka
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. V hmoždíři utřeme všechny bylinky – tymián, šalvěj a listovou petržel
2. Přidáme kmín, sůl, čerstvě mletý pepř, med a vše důkladně promísíme
3. Směsí důkladně potřeme šunku, kterou dáme do pekáče
4. Orestujeme cibuli s česnekem, zalijeme pivem a vývarem, který necháme svařit na polovinu a přidáme do pekáče k šunce, necháme v ledničce do druhého dne přikryté alobalem
5. Druhý den dáme péct při 140 °C cca 45 minut, během pečení přeléváme vzniklou šťávou, pak sundáme alobal a pečeme dalších cca 15 minut při 160 °C
6. Šunku nakrájenou na tenké plátky podáváme jak teplou, tak i studenou s dýňovo-jablkovým salátem. Příprava salátu:
1. Jablka nakrájíme na měsíčky bez jádřinců, dýni na kostičky a oboje promícháme a vložíme do pekáče
2. Přidáme utřené stroužky česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli, posypeme natrhanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme
3. Do pekáče přidáme oříšky másla a celé lehce posypeme moučkovým cukrem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180 °C dokud není dýně měkká, cca 45 minut
4. Tak 5 minut před koncem pečení přidáme tenké plátky slaniny a dopečeme.

Poznámka:

Recept k článku Vyzkoušejte velké věci s novou prémiovou řadou Schneider Selection!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Halloweenské čarování v kuchyni

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy