REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená sekaná plněná vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z umletého vepřového masa ochuceného česnekem, cibulí, vejci, nasekanou petrželkou a kořením, vytvarovaná naplněná natvrdo uvařenými vejci, upečená v troubě doměkka podlitá vodou.


Ingredience:
1 kgvepřového masa (plecko)
100 gstrouhanky
8 ksstroužků česneku
6 ksna tvrdo uvařených vajec
3 ksneuvařená vejce
2 kscibule
2 ksden starých rohlíků
1 dclmléka na máčení rohlíků
1 lžícemajoránky
1 lžícevegety
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkamleté sladké papriky
nasekaná petrželová nať
hladká mouka na obalení, voda na podlití, alobal

Postup:

1. Maso, cibuli, česnek si umeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience (kromě vajec uvařených na tvrdo), vše dobře promícháme, nejlépe rukou
2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty, do pásu naskládáme vajíčka, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vytvarujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně sekanou v té mouce vyválíme, pak nohavici přeneseme do dobře vymazaného pekáče
3. Kolem nalijeme tak 3-4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu
4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct ještě na cca 30 minut
5. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem
6. Podáváme například s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou.

Doporučení:

Takto upečenou sekanou můžeme podávat i s různými jinými zahuštěnými omáčkami, nebo na studeno.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy