Marinovaná kuřecí stehna pečená dozlatova.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 lžička | cukru |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | worcesterové omáčky |
25 ml | oleje |
25 mkl | vody |
6 ks | stroužků česneku |
2 ks | větší cibule |
1 ks | věšího rajčatového protlakut |
mletý pepř |
Postup:
1. Kuřecí stehna očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme
2. Do mísy dáme oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupané utřené stroužky česneku, rajčatový protlak, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, plnotučnou hořčici, cukr, mletý pepř, olej, vodu a vše dobře promícháme
3. Stehna obalíme v připravené marinádě a necháme v chladu do druhého dne odležet
4. Druhý den pečeme stehna i s marinádou ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou.
Podáváme s vařenou rýží.