REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená mladá kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna plněná zázvorem, jablkem a cibulí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 ksmladé kachny
1 ksvětšího zázvoru
1 ksjablka
1 kscibule
hladká mouka
masový vývar
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem
2. Na menší kousky nakrájíme 50 g oloupaného zázvoru, polovinu jablka zbaveného jádřince i oloupanou čtvrtinu cibule, vše vložíme do kachny a zbylý zázvor, jablko i cibuli vložíme do pekáčku
3. Kachně odkrojíme křídla v druhém kloubu, položíme na pekáč hrudí dolů, podlijeme trochou vývaru, vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180 °C za občasného přelévání a podle potřeby podlévání vývarem, pak kachnu otočíme a dopečeme při 200 °C doměkka a zlatova (asi 15 minut)
4. Potom kachnu vyjmeme z pekáče, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a přibližně 30 minut povaříme tak, aby se šťáva zredukovala
5. Kachnu naporcujeme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy