REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kuřecí stehna nadívaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kuřecí stehna naditá směsí z uzeného masa, bylinek a máčených rohlíků, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
sůl
trochu mléka
1 hrstpetrželky a mladých kopřiv
100 gnadrbno nakrájeného uzeného bůčku
2 ksvejce
2 ksden staré rohlíky
Na nádivku:
sůl
kmín
50-80 gmásla
4 ksvětší kuřecí stehna

Postup:

1 Horní část očištěných a omytých stehen vykostíme tak, že u každého z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízneme a vyjmeme stehenní kost
2. Nohy osolíme a naplníme nádivkou, otvory zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami 3. Stehna poskládáme do pekáčku sešitou stranou dolů, lehce posypeme kmínem a poklademe hoblinami másla
4. Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C dozlatova, tedy přibližně 1 hodinu, během pečení maso pravidelně podléváme vodou a přeléváme šťávou z výpeku.

Příprava nádivky:
Nejlépe den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem, necháme chvíli ležet, pak pečivo vymačkáme a promícháme s nasekanými bylinkami, vejci a na kostičky nakrájeným bůčkem, osolíme, zamícháme a můžeme dále použít.

Doporučení:

Servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy