REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená husa s hruškami a růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa plněná směsí z hrušek, cibule a skořice, pečená dozlatova, podávaná s růžičkovou kapustou.


Ingredience:
1 kshusy
3 kscibule
6 kshrušek
1,5 lžícehladké mouky
1 lžícemleté skořice
300 mlzeleninového vývaru
voda
sůl
Na kapustu:
500 grůžičkové kapusty
100 guzeného bůčku
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou husu zbavíme drobů, odřízneme křídla, celou ji svrchu i zevnitřč osolíme a vložíme do pekáčku
2. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky a cibule oloupeme a také nakrájíme na čtvrtky, pak část cibule i hrušek odložíme stranou, zbytek promícháme s mletou skořicí a husu připravenou směsí naplníme a otvor zajistíme špejlí
3. Husu v pekáčku obložíme cibulí, kterou jsme dali stranou, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 2 hodiny), během pečení přeléváme výpekem, odebíráme přebytečný tuk, podle potřeby podléváme a před koncem sejmeme alobal a necháme dopéci dozlatova
4. Kapustičky očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme je studenou vodou a necháme okapat, pak v pánvi orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený bůček, přidáme kapustičky, osolíme a vše krátce orestujeme
5. Výpek z husy slijeme do kastrůlku, vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme dozlatova, zalijeme vývarem, za stálého míchání přivedeme k varu, šťávu povaříme asi 10 minut, podle chuti osolíme, scedíme, přidáme zbytek hrušek a ještě krátce povaříme
6. Husu servírujeme se šťávou, růlžičkovou kapoustou a knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Víte, jak uvařit čerstvá vejce natvrdo aby se dala dobře oloupat?

Už jste se setkali s tím, že vejce uvařená natvrdo vám nešla hladce oloupat? Byla na 99 % čerstvá. A jak tedy uvařit čerstvá vejce, pokud jimi chceme ozdobit například chlebíčky, aby nebyla kolečka okousaná jako od myší? Použijte, při jejich vaření, jedlou sodu, případně osolenou vodu či ocet!

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Tajemství vietnamské kávy: Jak si ji připravit u sebe doma?

Vietnamská káva je považována za jednu z nejsilnějších na světě, i proto se její bohatá chuť dostala do popředí kávového světa. Klíčem k její jedinečnosti není jen robusta s vysokým obsahem kofeinu, ale také její nezaměnitelný doplněk – zahuštěné mléko. Připravte si doma šálek vietnamské kávy, která vás ohromí svou jedinečnou chutí.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.