REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená husa s hruškami a růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa plněná směsí z hrušek, cibule a skořice, pečená dozlatova, podávaná s růžičkovou kapustou.


Ingredience:
1 kshusy
3 kscibule
6 kshrušek
1,5 lžícehladké mouky
1 lžícemleté skořice
300 mlzeleninového vývaru
voda
sůl
Na kapustu:
500 grůžičkové kapusty
100 guzeného bůčku
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou husu zbavíme drobů, odřízneme křídla, celou ji svrchu i zevnitřč osolíme a vložíme do pekáčku
2. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky a cibule oloupeme a také nakrájíme na čtvrtky, pak část cibule i hrušek odložíme stranou, zbytek promícháme s mletou skořicí a husu připravenou směsí naplníme a otvor zajistíme špejlí
3. Husu v pekáčku obložíme cibulí, kterou jsme dali stranou, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 2 hodiny), během pečení přeléváme výpekem, odebíráme přebytečný tuk, podle potřeby podléváme a před koncem sejmeme alobal a necháme dopéci dozlatova
4. Kapustičky očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme je studenou vodou a necháme okapat, pak v pánvi orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený bůček, přidáme kapustičky, osolíme a vše krátce orestujeme
5. Výpek z husy slijeme do kastrůlku, vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme dozlatova, zalijeme vývarem, za stálého míchání přivedeme k varu, šťávu povaříme asi 10 minut, podle chuti osolíme, scedíme, přidáme zbytek hrušek a ještě krátce povaříme
6. Husu servírujeme se šťávou, růlžičkovou kapoustou a knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy