REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená husa s jablky a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa potřená majoránkou, naplněná jablky a cibulí, upečená doměkka obložená zbylými jablky a cibulí.


Ingredience:
1 ksvětší husy (v celku asi 3500 g)
500 mlvývaru
100 mlsmetany
1 lžíceoleje
1 lžičkamajoránky
5 ksjablek
3 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou husu omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř, opepříme a potřeme majoránkou, naplníme oloupanými cibulemi i očištěnými jablky nakrájenými na čtvrtky, otvor zajistíme špejlemi, husu položíme do pekáčku prsíčky dolů a obložíme zbylými jablky a cibulí
2. Podlijeme vývarem i olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a zvolna pečeme, během pečení propícháme husu pod stehny, aby sádlo mohlo vytékat a přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou
3. Asi po 1 hodině husu obrátíme, odebereme část sádla a pečeme ještě asi 90 minut doměkka, ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme dozlatova
4. Měkkou husu vyndáme, naporcujeme a do výpeku nalijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy