REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pasta alla norma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pasta alla norma neboli těstoviny rigatoni (krátké tlusté makarony) přelité tomatovou omáčkou s lilky a dalšími ingrediencemi, zdobené strouhaným sýrem a lístky bazalky. Můžeme servírovat jako hlavní chod nebo také jako teplý předkrm.


Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí:
1 balenítěstovin rigatoni (krátké tlusté makarony)
500 gitalské omáčky Sugo (lze nahradit rajčatovým protlakem)
120 gtvrdé solené ricotty
10 kslístků bazalky a snítky na ozdobu
2 kskulaté sicilské lilky (lze použít i ty naše)
2 ksstroužky česneku
olivový olej extra virgin
slunečnicový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme a necháme stranou 30 minut, aby se zbavil případné hořkosti, omyté plátky obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova
2. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě al dente, uvařené propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
3. Zvlášť v pánvi orestujeme na olivovém oleji rozdrcený česnek a pár lístků bazalky, česnek odstraníme, do pánve přidáme rajčatovou omáčku nebo protlak a nakrájený osmažený lilek
4. Obsah na pánvi necháme chvíli povařit, přidáme těstovinami a trochu vody, v níž se vařily, zamícháme
5. Na závěr pastu posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Doporučení:

Omáčku Sugo lze koupit, nebo si jí můžete připravit i doma. Zde je recept: Sugo omáčka – základní recept.

Poznámka:

Recept z pořadu VIP Prostřeno od Nikol Štíbrové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy