REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pařížský krém je vhodný ke zdobení a plnění moučníků, ale lze použít jako dezert podávaný například s piškoty a ovocem.


Ingredience:
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 hrnekmoučkového cukru
125 gmírně povoleného másla
1 ksvelké čokolády na vaření

Postup:

1. Smetanu osladíme cukrem, přidáme do ní nastrouhanou čokoládu
2. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, pak necháme vychladnout, za občasného promíchání
3. Do vychladlé hmoty zapracujeme mírně povolené máslo a pomocí metličkového mixéru vyšleháme hladký krém, který použijeme jako náplň nebo zdobení moučníků, či jako dezert podávaný například s piškoty a ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy