REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský krém bez másla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krém připravený ze smetany ke šlehání, čokolády, kakaa, moučkového cukru a ztužovače.


Ingredience:
4 ks (1 l)smetany ke šlehání (30-40 %)
40 gmoučkového cukru
300 gkakaa
2 sáčkyztužovače
1 ksčokolády 70 % a více

Postup:

1. Do hrnce nalijeme všechny smetany, přidáme cukr a kakao, přivedeme k varu, jakmile začne mléko bublat, hrnec sundáme ze zdroje tepla
2. Do horkého mléka naházíme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, necháme vychladnout
3. Přes noc necháme v lednici odležet
4. Druhý den pomocí ručního metličkového mixéru vyšleháme tuhý krém.

Doporučení:

Aby krém vydržel dlouho tuhý, nasypeme před vyšleháním do hmoty 2 ks sáčky ztužovače.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy