Pečené tyčinky z bílků, cukru a ořechů, zdobené krémem, přelité čokoládovou polevou.
Ingredience:
500 g | mletých vlašských ořechů |
500 g | moučkového cukru |
6 ks | bílků |
Na krém: | |
500 g | másla |
150 g | cukru krupice |
4 ks | tyčinek ledových kaštanů |
3 ks | vajec |
1 ks | smetany ke šlehání |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Na jemno mleté vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, bílky a necháme 12 hodin odležet
2. Po odležení směs nahříváme ve vodní lázni, aby zhoustla, ještě teplou přendáme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 6 cm dlouhé čáry a v troubě při 160 °C pečeme dorůžova, necháme vystydnout (pozor teplé se lámou)
3. Na krém svaříme dohladka smetanu s pokrájenými tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a v páře ušleháme vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem
4. Změklé máslo našleháme, přidáme připravenou šlehačkovou i vaječnou směs a vše umícháme do krému, kterým ozdobíme zcela studené tyčinky a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.