REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské tyčinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené tyčinky z bílků, cukru a ořechů, zdobené krémem, přelité čokoládovou polevou.


Ingredience:
500 gmletých vlašských ořechů
500 gmoučkového cukru
6 ksbílků
Na krém:
500 gmásla
150 gcukru krupice
4 kstyčinek ledových kaštanů
3 ksvajec
1 kssmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
čokoládová poleva

Postup:

1. Na jemno mleté vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, bílky a necháme 12 hodin odležet
2. Po odležení směs nahříváme ve vodní lázni, aby zhoustla, ještě teplou přendáme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 6 cm dlouhé čáry a v troubě při 160 °C pečeme dorůžova, necháme vystydnout (pozor teplé se lámou)
3. Na krém svaříme dohladka smetanu s pokrájenými tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a v páře ušleháme vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem
4. Změklé máslo našleháme, přidáme připravenou šlehačkovou i vaječnou směs a vše umícháme do krému, kterým ozdobíme zcela studené tyčinky a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy