REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské tyčinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené tyčinky z bílků, cukru a ořechů, zdobené krémem, přelité čokoládovou polevou.


Ingredience:
500 gmletých vlašských ořechů
500 gmoučkového cukru
6 ksbílků
Na krém:
500 gmásla
150 gcukru krupice
4 kstyčinek ledových kaštanů
3 ksvajec
1 kssmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
čokoládová poleva

Postup:

1. Na jemno mleté vlašské ořechy smícháme s moučkovým cukrem, bílky a necháme 12 hodin odležet
2. Po odležení směs nahříváme ve vodní lázni, aby zhoustla, ještě teplou přendáme do cukrářského sáčku, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 6 cm dlouhé čáry a v troubě při 160 °C pečeme dorůžova, necháme vystydnout (pozor teplé se lámou)
3. Na krém svaříme dohladka smetanu s pokrájenými tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a v páře ušleháme vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem
4. Změklé máslo našleháme, přidáme připravenou šlehačkovou i vaječnou směs a vše umícháme do krému, kterým ozdobíme zcela studené tyčinky a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy